14/01 Dakar 2012 stage 13: Nasca-Pisco

De voorlaatste dag, eigenlijk de laatste echte Special van Dakar 2012 want morgen is de Special maar 29km. De Verbinding van vandaag was 100km maar het was erg druk en gevaarlijk op de weg. Niet alleen de deelnemers van Dakar rijden over de weg, maar ook heel veel locals die het leuk vinden om mee te rijden.

074_dk12_theoribeiro_135552_alta.jpgDe Special begon gelijk in de duinen, gelukkig niet van die hele grote als gisteren maar een beetje normaal. Van te voren hadden ze wel al gezegd dat het een zware rit zou worden. Er stond heel veel plubliek dat was super gaaf, na 6km lag ik al onderuit voor de eerste keer. Als ik vast zat of viel dan kwam meteen het plubliek aanrennen om je te helpen. Ze proberen je dan met z’n allen op je motor te duwen inclusief mij zodat ik er weer bijna af viel. Ik werd ingehaald door Robby Gordon in zijn Hummer een Mini en Mitsubishi wat wel meer is gebeurd, alleen een stuk verderop stonden ze alle 3 vast in de duinen. Dus dat was wel leuk om hun dan weer in te halen. In totaal heb ik Robby Gordon 3 keer ingehaald. Hij zat steeds weer vast en was zelfs een keer over de kop gegaan.

RUB20120113DKR442.jpgHet Way point op 242km was niet te vinden, niet alleen door mij maar door iedereen. We dachten dat we teveel naar rechts waren gereden, dus iedereen reed kriskras door elkaar weer naar links. Maar we kregen hem maar niet te pakken. Op een gegeven moment ben ik maar op een heuveltje gaan staan voor het overzicht. Je zag alle motoren en auto’s door elkaar rijden om WP 242km te zoeken. Toen ik daar stond kwam ook weer mijn vriend Robby Gordon voorbij, hij vroeg aan mij of ik wist waar het Way Point was. Later bleek dat het niet goed in het Roadbook stond, vandaar dat niemand het kon vinden. Het punt lag verder op de track dus ik heb hem wel gewoon gehaald.

BB20120114DKR676.jpgDaarvoor bij km 241 stonden een paar helikopters en officials iedereen af te stoppen omdat er op de route een greppel lag die 4m diep was. Deze stond niet in ons Roadbook vandaar dat ze iedereen waarschuwde om niet hier naar beneden te storten. Op het laatste stuk van de Special stond weer veel publiek die je voorruit schreeuwen en ik had mijn hoofd al bij de finish van morgen. Vandaag heerlijk gereden, al bijna 2 weken rij ik rond met de gedachte om dit nooit meer te doen omdat het zo slecht voor me rug is. Maar na vandaag had ik weer iets van Yes wat is dit super om te doen.

Na de finish van vandaag was ik erg blij, ik had een goed gevoel alleen toen ik in het bivac aankwam sloeg het gevoel meteen om. Ik hoorde dat Hans-Jos Liefhebber zijn rug had geblesseerd met een val waarschijnlijk in die diepe greppel die niet op het Roadbook stond. Later bleek dat hij een schuurtje heeft in zijn ruggewervel…echt balen zo vlak voor het eind. Hij heeft de hele middag in de medische post gelegen. Ik heb hem gezelschap gehouden en alles wat hij nodig had voor hem opgezocht. Ook kreeg hij veel bezoek van mensen uit het bivac die hem steunde. Hij is om 18:30 uur opgehaald uit het bivac met de ambulance om hem naar het ziekenhuis in Lima te brengen. Het was wel een grote domper, we hadden als kist rijders alles samen gedaan. Niet alleen hier maar ook bij de voorbereiding,waren blij dat we het bijna gehaald hadden en dan gebeurt dit. Ben nu de enige Nederlandse kist rijder die over is. Ik krijg trouwens wel van veel rijders en teams respect omdat wij alles uit een klein kistje doen ipv de teams die werkelijk alles hebben en dat maal 3. Dat geeft je wel een goed gevoel..

Morgen zoals gezegd een kleine Special die niks meer voorstelt en waar ook geen verschillen meer worden gemaakt. We starten ook in omgekeerde volgorde, dus de laatste start morgen als eerste. Wel weer vroeg op, om 04:45 moet ik al het bivac uit zijn dus de wekker om 03:15. Ik heb mijn kist ook al op orde gebracht voor morgen, want ik kan morgen maar tot 16:00 bij mijn kist. Daarna wordt hij al weggezet voor de terugreis naar Europa. En daarvoor moet ik ook al mijn motor naar de haven rijden voor verscheping. Dus dat wordt ook morgen weer een druk dagje..

Op naar de Finish…

Bron: Erikkofman.nl

Fotos: Dakarpress.nl/ Theo Ribeiro

  • 074_dk12_theoribeiro_135552_alta.jpg
  • BB20120114DKR676.jpg
  • CARTE.jpg
  • GL20120114DKR87.jpg
  • MSW2381.jpg
  • PROFIL_US.jpg
  • RUB20120113DKR442.jpg

« Terug naar archiefDit nieuwsbericht is geplaatst op 14 januari 2012.

Hoofdsponsor

  • hslogo_lvnl2.png
  • hslogo1_lvn1.png

Sponsoren

  • slgo_rallyrijder.png slgo_timo.png slogo_autodrop.png slogo_autoschade.png slogo_AVC.png slogo_ctouch.png
Word supporteren maak kans op Erik's motor!
Social:

Copyright © 2018 Erik Kofman / Alle rechten voorbehouden / Website door Vontis Internetbureau

Home / Contact