08/01 Dakar 2012 Rustdag: Copiapo

 

074_GL20120108DKR369.jpgEindelijk vandaag een rustdag. Het was heerlijk om na de Special van gisteren geen haast te maken met eten, onderhoud en voorbereiden op de dag van morgen. Ben vroeg naar bed gegaan en heb geprobeerd uit te slapen, dat ging een beetje moeilijk omdat mijn luchtbed lek was. Dus om 08:00 uur maar opgestaan. Na het ontbijt ben ik meteen gaan sleutelen dan is het namelijk nog niet zo heet. Naast het gebruikelijke onderhoud van banden, olie en filters heb ik er ook een nieuwe ketting,  tandwielen, nieuwe gaskabel, bougie en o-ringen opgezet en uiteraard de hele motor nagelopen. Ook heb ik de kist op orde gebracht. Er gaan steeds meer dingen uit maar ik krijg hem nog steeds moeilijk dicht. Om 16:00 uur was ik klaar met het onderhoud, het was toen ook al bloedheet en waaide erg hard. Heb geprobeerd om mijn motorkleren te wassen. Is wel gelukt , maar toen in het wilde laten drogen kwam er net een stofstorm over…alles weer vies,photo2.jpg maar het rook nog wel fris. Daarna zelf onder de douche (na 2 dagen) en naar de masseur, voelde me als herboren. Samen met Hans-Jos hebben we alvast getankt, we verwachten morgen een dikke file bij het tankstation voordat de proef begint dus dan kunnen we wat rustiger aan doen.

Vandaag tot 18:00 uur konden de deelnemers nog binnenkomen, dus de gehele dag kwamen er nog vrachtauto’s, auto’s en motors binnen rijden die de hele nacht onderweg zijn geweest.

photo1.jpg

Morgen wordt weer een lange dag, een 477 km lange special, de langste die we gaan krijgen. Om 06:55 uur moet ik uit het bivak vandaan. Normaal betekend dat ik mijn wekker 1 ½ uur van te voren zet zodat ik mijn tent kan opruimen, al mijn spullen in mijn kist kan doen, ontbijten en alles nog een laatste keer nalopen en controleren. Alleen nemen ze morgen mijn kist al om 05:00 uur mee, dus dat is een uur vroeger dan normaal.

Met mijn knie gaat het ook voorruit, ik loop nu zonder brace. Heb nog steeds wel last maar het voelt een stuk beter. Morgen of overmorgen gaan ook de hechtingen uit mijn duim dus dan ben ik bijna weer als nieuw. Eindelijk vandaag ook genoeg tijd om alle twitterberichten te bekijken, nog bedankt voor alle reacties, echt super. Heb net mijn slaappil genomen om nog lekker een paar uur te slapen. Morgen weer een stukje dichterbij Lima, we zijn al over de helft.

Tot morgen…

Bron: erikkofman.nl
Foto's: Erik Kofman / Dakarpress.nl

 • 074_GL20120108DKR369.jpg
 • GL20120108DKR121.jpg
 • LJ37302.jpg
 • LJ37305.jpg
 • LJ37311.jpg
 • LJ37329.jpg
 • photo1.jpg
 • photo2.jpg

« Terug naar archiefDit nieuwsbericht is geplaatst op 08 januari 2012.

Hoofdsponsor

 • hslogo_lvnl2.png
 • hslogo1_lvn1.png

Sponsoren

 • slgo_rallyrijder.png slgo_timo.png slogo_autodrop.png slogo_autoschade.png slogo_AVC.png slogo_ctouch.png
Word supporteren maak kans op Erik's motor!
Social:

Copyright © 2018 Erik Kofman / Alle rechten voorbehouden / Website door Vontis Internetbureau

Home / Contact